De VIL VCU training is bedoeld voor intercedenten en leidinggevenden die werkzaam zijn binnen een uitzend- of detacheringbureau en personeel leveren aan een VCA gecertificeerd bedrijf.

De VIL VCU opleiding is verplicht voor alle uitzend- of detacheringbureaus die VCU gecertificeerd willen zijn of worden. 

VCU staat voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties en is ontstaan uit VCA. VCA is gericht op aannemers, bij VCU gaat het om veiligheid en gezondheid voor uitzendorganisaties.

De 1-daagse VIL-VCU cursus bestaat uit:

  • VOL-VCA lesboek
  • Klassikale training
  • VCA examen
  • VCA certificaat


Duur van de training:

1 dag vanaf 08.30 tot 16.00 uur met aansluitend het examen.

Locaties:
Wij verzorgen deze training op 30 verschillende locatie door heel het land. Staat jou locatie er niet bij op onze planning, neem dan contact met ons op wellicht kunnen we toch helpen dicht in de buurt met een trainingslocatie!

VCU is ontstaan uit VCA. De VIL- VCU training bestaat daarom voor 95% uit leerstof van de VOL-VCA (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden) training. Daarnaast biedt de VIL- VCU training specifieke, op intercedenten en (operationeel) leidinggevenden in de uitzendbranche, toegesneden lesstof.

Zo worden wet- en regelgeving meegenomen en ook verantwoordelijkheden in de relaties tussen ‘inlener’ (opdrachtgever of materiële werkgever), uitzendorganisatie (formele werkgever) en de uitleenkracht (uitzendkracht).

VIL VCU diploma’s zijn 10 jaar geldig. 

Voor wie?
De VIL VCU training is bedoeld voor intercedenten en leidinggevenden die werkzaam zijn binnen een uitzend- of detacheringbureau en personeel leveren aan een VCA gecertificeerd bedrijf. 

Resultaat van de training:
Na de training zijn de deelnemers instaat het examen, dat wordt afgenomen door een erkend exameninstituut, succesvol af te ronden. Het diploma is erkend in het kader van VCA- certificering.

Investering:
1-daagse VIL-VCU opleiding       € 295,00 p.p.
Inclusief lesboek, lunch, één VCA-examen.

*Exclusief verzendkosten.
**Investering is op basis van één Nederlands vol-vca examen, voor anderstalige vol-vca examen geld een toeslag van € 9,00 p.p.

In-company kunnen wij de VIL-VCU training ook in andere talen verzorgen, informatie over onze aantrekkelijke in-company tarieven kunt u opvragen via secretariaat@flextrain.nl. Examenkosten op locatie zijn afhankelijk van het aantal deelnemers.