Schrijven van vacatureteksten

INSCHRIJVEN
  • Bedrijfsnaam, straat + huisnr, postcode, plaatsnaam, telefoonnummer en factuur email.
  • Voor en achternaam, emailadres en eventueel tel nr van de cursist(en).

Een goede vacaturetekst is online vindbaar, spreekt de doelgroep aan, pre selecteert en zet aan tot solliciteren. Via een e-learning gecombineerd met een workshop leer je doelgroepgerichte en wervende vacatureteksten te schrijven. Deze workshop is ook live online te volgen.

Betere respons met online vacatureteksten
Vacatureteksten zijn nog steeds het meest gebruikte middel binnen arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Tijdens deze workshop krijg je handvatten om je vacatureteksten te optimaliseren. Van doelgroepgerichtheid tot online vindbaarheid (SEO). Van optimale indeling tot selecterend vermogen.

Tijdens de online training voorafgaand aan de workshop leer je alles voor het schrijven van een goede vacaturetekst. Tijdens deze workshop breng je de theorie direct in de praktijk tijdens opdrachten en oefeningen met jouw eigen vacatureteksten. Tenslotte kun je na afloop een herschreven vacaturetekst voorleggen aan de docent voor een-op-een feedback

Blended workshop in 3 stappen

De blended workshop Schrijven van vacatureteksten combineert online en offline leren voor optimaal effect en bestaat uit 3 onderdelen:

  1. E-Learning Vacatureteksten: Direct na inschrijving ontvang je toegang tot de e-Learning Vacatureteksten. In de portal staat o.a. de online training Schrijven van Vacatureteksten. Deze online training bestaat uit 8 modules en dien je voorafgaand aan de workshop volledig te hebben gevolgd. Houd er rekening mee dat dit ongeveer 8 uur voorbereidingstijd vraagt. Vervolgens heb je een jaar lang toegang tot de e-learning als naslagwerk. Dus ook na afloop van de workshop. In de e-learning staat namelijk niet alleen de online training maar je krijgt ook toegang toe een schat aan kennis en tools voor de perfecte vacaturetekst.
  2. Workshop Vacatureteksten: Klassikale workshop waarin we aan de hand van theorie en voorbeelden vooral aan de slag gaan met het optimaliseren van eigen vacatureteksten.
  3. Een-op-een feedback: Na afloop van de workshop kun je een herschreven vacaturetekst voorleggen aan de docent voor een-op-een feedback.

Programma
Online Training
Direct bij inschrijving voor de workshop ontvang je toegang tot de e-Learning Vacatureteksten. Voor het volgen van deze on demand online training heb je een smartphone, tablet, laptop of pc nodig met internet en de mogelijkheid om geluid af te spelen.

Workshop
Het programma begint om 13.30 uur. Om 17.00 uur wordt de workshop afgesloten. Deze 3 uur ga je samen met de docent en mededeelnemers praktisch aan de slag met je eigen vacatureteksten om zo het geleerde van de online training in de praktijk toe te passen op je eigen vacatureteksten.

–  Kennismaking
–  Korte samenvatting van de modules in de e-learning
–  Werven vanuit de doelgroep: ‘Leer te denken vanuit kandidaat perspectief’. Opdracht: korte omschrijving van je doelgroep
–  Energy break
–  In groepjes aan de slag met je eigen vacatureteksten
–  Tips en tops van de docent aan de deelnemers betreft de ingestuurde vacatureteksten
–  Vragen en afsluiten

Een-op-een feedback
Binnen 1 week na de workshop kun je een herschreven vacaturetekst voorleggen aan de docent voor een-op-een feedback.

Werkwijze:
De workshop Schrijven van vacatureteksten bestaat uit 3 onderdelen: ondemand E-learning, workshop (offline, corona-proof maar ook live online te volgen) en een-op-een feedback. Tijdens de online training voorafgaand aan de workshop nemen de docenten jou tijdens 8 modules mee in alle onderdelen die van belang zijn voor het schrijven van goede vacatureteksten.

Onder leiding van een vakdocent gaan maximaal 12 deelnemers actief aan de slag met het verbeteren van de eigen vacatureteksten. Tijdens de workshop is er veel ruimte voor het delen van kennis en ervaringen met collega-deelnemers en de docent. Daarnaast werken deelnemers in groepjes aan het beoordelen en verbeteren van elkaars vacatureteksten. Tenslotte kunnen deelnemers na afloop een vacaturetekst herschrijven en voorleggen aan de docent voor een-op-een feedback.

Resultaat
Na het volgen van deze blended workshop:
–  Beschik je over concrete verbeterpunten voor jouw vacatureteksten
–  Kun je doelgroepgerichte vacatureteksten schrijven
–  Weet je hoe jouw vacatureteksten gevonden worden door zoekmachines
–  Haal je meer rendement uit je print en online personeelsadvertenties
–  Weet je wat de randvoorwaarden zijn voor goede vacatureteksten
–  Heb je je netwerk met vakgenoten vergroot

Doelgroep
Deze blended workshop is in het bijzonder geschikt voor:
–  P&O-medewerkers en -adviseurs
–  Recruiters & Intercetenden
–  Arbeidsmarktcommunicatiemedewerkers en -adviseurs
–  Werving & selectie consultants
–  (Vacature)tekstschrijvers
–  Accountmanagers en media-exploitanten

Investeringen
De investering voor deze workshop is € 495,00 (excl. BTW).

Dit is inclusief:
–  1 jaar toegang tot de e-Learning Vacatureteksten ter waarde van € 195,-
–  Deelname aan de workshop
–  Een-op-een feedback na afloop
–  Tussendoortjes en drankjes
–  Landingspagina met alle materialen en deelnamecertificaat

Locatie
De opleiding vindt plaats in Het Industriegebouw Rotterdam en is zowel met de auto als openbaar vervoer prima bereikbaar. Toch liever online deelnemen? Geen probleem.

Combikorting
De training leent zich ideaal om samen met jouw collega van HR of Recruitment te volgen. Bij gezamenlijke inschrijving ontvangt de tweede persoon 25% korting met de code combi-svv *

Gespreid betalen?
Betaal jij je opleiding zelf? Dan heb je mogelijk de behoefte om gespreid te betalen?
Dat kan in maximaal 3 termijnen.