Leergang Strategisch Recruitment

INSCHRIJVEN
  • Bedrijfsnaam, straat + huisnr, postcode, plaatsnaam, telefoonnummer en factuur email.
  • Voor en achternaam, emailadres en eventueel tel nr van de cursist(en).

In deze opleiding voor ervaren recruiters word je verder opgeleid als vakvolwassen recruiter waardoor je een sterke gesprekspartner wordt voor management, de ontwikkelingen van recruitment kent en het vak beheerst..

Dé strategische recruitmentopleiding
In het voorjaar van 2022 gaat de volgende editie van de Leergang Strategisch Recruitment van start. Deze opleiding van 2×2 dagen heeft als doel om van vakprofessional te gaan naar sterke gesprekspartner en beïnvloeder voor het management. Naast het beheersen van basisvaardigheden, gaan wij in deze strategische recruitmentopleiding in op de actuele ontwikkelingen van het vak en een stapje verder als het gaat om Tech, KPI’s, strategie, planning en beïnvloeden. Je leert alles om alvast invloed uit te oefenen om als senior, lead of manager gewenst advies te geven. Deze recruitmentopleiding is voor professionals met meerdere jaren praktijkervaring en minimaal 250 hires, werkzaam aan de bureaukant (W&S, detachering) of als corporate recruiter/recruitment manager.

Een nieuwe aanpak
In de opleiding gaan we uit van de spelregels van de huidige arbeidsmarkt. Dat betekent dat wij ook met jou een moderne intake houden en jouw ervaring, visie en motivatie meenemen om deel te nemen aan de opleiding en opdat we een minimaal niveau van vakvolwassen deelnemers garanderen. Jouw visie op het vak en de manier hoe jij dat over de bühne brengt, is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Maar ook de beheersing van basisdata, doelgroepkennis en het invullen van de candidate journey. Bij de start, tussendoor en bij het einde van de opleiding. Hoe presenteer jij jouw recruitmentvisie als vakvolwassen recruiter, leadrecruiter, HR professionals of (toekomstig) recruitment manager?

Dit doen we:
– Maximaal 12 deelnemers
– In 2 keer 2 dagen (incl. 2 overnachtingen).
– Veel interactie, praktijkgerichte werkvormen en intervisie.
– Voorafgaand en tussen de trainingsdagen opdrachten en oefeningen.
– De beste praktijktrainers met bewezen trackrecord.
– Ontspannen, lerend van elkaar met humor en hoog niveau kennisoverdracht.

Leerdoel
Het belangrijkste leerdoel dat wij nastreven is dat wij jou na 8 dagdelen en extra opdrachten de basis geven om een vakvolwassen recruiter (gesprekspartner) te zijn voor opdrachtgever, vacaturehouder, collega en kandidaat. Na deze leergang ken je alle uitgangspunten en basisregels beter dan de gemiddelde recruiter en weet je dit direct en praktisch door te vertalen naar meer wervingssucces. Naast 4 intensieve dagen van persoonlijke groei, vakinhoudelijke kennis en inspiratie is er aandacht voor lachen en netwerken. We zijn natuurlijk wel recruiters.

Heb je een leidinggevende functie en ben je (mede) verantwoordelijk voor het beleid? Bekijk dan ook de Leergang Strategisch Recruitment.

De Leergang Strategisch Recruitment staat gepland op:
Dag 1: (maandag 13 juni) Kennismaken, delen recruitmentvisie, benoemen van de grootste recruitmentuitdagingen van jouw organisatie en veel meer.
Dag 2: (dinsdag 14 juni) Dynamiek van recruitment, waar begin jouw krachtenveld, leer nieuwe recruitment strategieën en bekijk recruitment vanuit diverse invalshoeken.
Dag 3: (maandag 4 juli) kijk terug naar de eerste twee dagen en ga aan de slag met Recruitment technologieën, Candidate Experience & Journey en veel meer recruitment inspiratie komende deze dag voorbij.
Dag 4 (dinsdag 5 juli) Op deze laatste dag staan twee belangrijke onderwerpen op het programma, namelijk de presentatie en feedback van je recruitment uitdagingen en- oplossing. Deze leergang sluiten we af met een heerlijke borrel.

Resultaat
Je gaat tijdens deze leergang echt met een eigen groep (jouw ‘klasje’) het leerproces in van strategisch recruitment. De andere deelnemers worden dan ook jouw ‘peers’ om tijdens en na de opleiding mee te blijven sparren op het gebied van recruitment en recruitment management. Je vergroot jouw netwerk tijdens en na de opleiding.

Na afronding van de opleiding:
–  Kun je heel goed jouw visie op recruitment uitdragen.
–  Kun je de candidate journey positief beïnvloeden.
–  Haal je meer resultaat uit jouw recruitment.
–  Kun je plannen en de organisatie beter ‘lezen’.
–  Kun je een wervingsplan maken en presenteren.
–  Ken je de laatste ontwikkelingen in het vak.
–  Weet je hoe op basis van data en recruitmentkengetallen een recruitmentstrategie kan worden gemaakt.
–  Heb je veel geleerd, hard gewerkt en gelachen.

Doelgroep
De opleiding is gericht op de meer ervaren recruiter, teamlead en de recruitment manager (in spé). De leergang strategische recruitment is geen standaard recruitment opleiding met o.a. de vacature-intake, gesprekstechnieken en sourcing (zie daarvoor de leergang recruitment). Het is een leergang strategisch recruitment dat ingaat op strategie, tactiek, tech, planning, presenteren, business cases e.d.

Voor ervaren recruiters en verantwoordelijke HR- en recruitment managers (in spé) de opleiding om gericht invulling te geven aan de recruitment en sourcingsstrategie. Met deze leergang word jij een volwaardig recruitment business partner voor jouw senior management.

Tot de doelgroep behoren:
–  Medior niveau corporate recruiter/ W&S consultant
–  Ambitieuze recruiters die recruitment manager (willen) worden
–  Recruitment manager, leadrecruiter
–  Vestigingsmanagers
–  HR Managers die recruitmentteams aansturen
–  HR managers met recruitmentverantwoordelijkheid

Praktische informatie:
Na jouw aanmelding word je uitgenodigd om jouw aanmelding toe te lichten middels een telefonische intake met de hoofddocent Koen Roozen. Mocht je daarna toegelaten worden tot de opleiding, dan krijg je de voorbereiding toegestuurd voor de eerste trainingsdag. In de voorbereiding zit o.a.
–  Jouw visie op recruitment uitwerken
–  Updaten van jouw LinkedIn profiel
–  Voorbereidende opdrachten voor de eerste en tweede dag

Overige gegevens
–  De opleidingsdagen zijn op maandag en dinsdag met een overnachting van maandag op dinsdag
–  Elke klas heeft een hoofddocent. Een ervaren recruitment manager die de intake heeft gedaan, alle lessen aanwezig is en als coach een eerste aanspreekpunt is, jou prikkelt de beste recruiter uit jezelf te halen
–  Alle deelnemers en docenten zitten in een Whatsapp-groep waar je tussendoor kennis kunt delen en vragen kunt stellen. Ook handig voor na de opleiding om verbonden te blijven en gebruik te maken van elkaars expertise.
–  Je ontvangt een certificaat

Investeringen
De investering voor de Leergang Recruitment is € 2.995,- (excl. BTW).

Combikorting
Wanneer je je samen met een collega van dezelfde organisatie inschrijft, ontvang je bij gelijktijdige aanmelding eenmalig € 500,- korting, je betaalt dan samen € 5.490,- (excl. BTW). Gebruik hiervoor bij inschrijving de actiecode combi-lrec *

Dit is inclusief:
2 overnachtingen, 2 diners en 2 keer ontbijt
Lunches, borrels en alles voor de inwendige mens
Digitale landingspagina met alle materialen en deelnamecertificaat
Tijdelijk toegang tot Giant

Gespreid betalen?
Betaal jij je opleiding zelf? Dan heb je mogelijk de behoefte om gespreid te betalen?
Dat kan in maximaal 3 termijnen.