Basisveiligheid (B-VCA)

INSCHRIJFFORMULIER
 • Wilt u direct starten met trainen, dan kunt betalen met IDEAL. Kiest u ervoor om later te starten, vul dan het onderstaande formulier in en dan nemen wij contact met u op.
   
  veilig betalen met ideal
   

Een unieke manier van leren die stimuleert en motiveert. Met als doel het behalen van het VCA diploma.

Een (Blended) Online training van Flextrain ook voor laaggeletterden. Online leren is niet voor iedereen de passende leermethode. Flextrain heeft daarom een lesmethode ontwikkeld, hierbij wordt op een interactieve manier les gegeven. De Online lesstof staat centraal en de cursist maakt kennis met digitaal leren. Middels een stemmethode (laptop/ mobiele telefoon) worden cursisten betrokken bij de vragen. De stemmethode is gemaakt voor mindergeletterden of voor mensen die liever luisteren dan lezen. De leervorm sluit aan bij het taalakkoord van SZW.

In de cursus wordt geleerd hoe veiligheid in het dagelijks handelen past. De cursus is als VGM-opleiding bestemd voor alle (operationele) medewerkers.

De 1-daagse B-VCA cursus bestaat uit:

 • VCA lesboek of toegang tot ons Online leerportaal
 • Klassikale training
 • VCA examen
 • VCA certificaat

Aanpak, methode en middelen:
Een klassikale training volgen kan al vanaf 1 deelnemer . Voor aanvang van de training ontvangt de cursist van ons inloggegevens voor het Online leerportaal of een VCA-lesboek met daarin de lesstof die tevens als naslagwerk kan worden gebruikt. De training en het lesmateriaal zijn geheel gebaseerd volgens de eindtermen CCvD-VCA van het SSVV en gericht op het B-VCA examen.

Duur van de training:
Twee dagdelen vanaf 08.30 tot 16.00 uur met aansluitend het examen.

Resultaat van de training:
Na de training zijn de deelnemers instaat het examen, dat wordt afgenomen door een erkend exameninstituut, succesvol af te ronden. Het diploma is erkend in het kader van VCA- certificering en kent een geldigheidsduur van 10 jaar.

Investering:
1-daagse VCA opleiding bedraagt                                      € 270,00 p.p.
Inclusief online lesmateriaal of lesboek, lunch, één VCA-examen.

* Exclusief verzendkosten van het lesmateriaal.
**Investering is op basis van één Nederlands VCA examen, voor anderstalige VCA examen geld een toeslag van € 7,50 p.p.

In-company kunnen wij de VCA training ook in andere talen verzorgen, informatie over onze aantrekkelijke in-company tarieven kunt u opvragen via secretariaat@flextrain.nl. Examenkosten op locatie zijn afhankelijk van het aantal deelnemers.